Dragi elevi și parinți,

În fiecare an de 1 decembrie este momentul în care România îmbraca veșmântul sărbătorii și al omagiului adus eroilor neamului.

Țara în care te naști sau din care pleci le cuprinde pe toate. Să o serbăm, să ne bucurăm de ea și de noi, să ne respectăm minunile pe care ni le aduce în viață.

 La mulți ani, români!

 La mulți ani, România din sufletele noastre!

Director,

Școala Gimnazială ,,Gheorghe Șincai,,Florești

 prof. Violeta Ilea Bonda

      PARTENERIAT TRANSNAȚIONAL ” URSULEȚII DE PLUȘ ”

                                       ,,PORȚI CĂTRE PRIETENIE ,,

                                     România – Republica Moldova 2020

                                                  Butnaru Luca –Ilie

Clasa a III a B

             Mă numesc Butnaru Luca Ilie si sunt elev în clasa a III a B .

Elevii clasei noastre ,din Școala Gimnazială ” Gheorghe Șincai ” Florești

împreună cu mine am  participat la un proiect internațional în cadrul căruia vom învăța ce înseamnă prietenia, ce înseamnă să ai prieteni dar și cum să îți faci prieteni.

Suntem parteneri cu elevi  din clasa a III a C ai Liceului ” Onisifor Ghibu”  din  orașul Chișinău ,Republica Moldova dar și cu elevi ai școlii noastre din clasa a III A.
Ursulețul  nostru Winnie va călători peste Prut și va studia la o școală din Republica Moldova timp de 3 săptămâni, după care se va întoarce acasă cu multe, multe impresii și cunoștințe noi.

El își ia agenda pentru notițe iar aceasta îl va însoți în călătoria sa  peste hotare.

Pe prima pagină a agendei noi le-am scris o scrisoare adresată elevilor de la școala partener.

Înainte de a călători am avut o întălnire virtuală unde am făcut cunoștință atăt noi căt și

ursuleții după care ei fiind  gata pentru călătorie!

Ursuleții vor povesti cum au ajuns la destinație și ce cadouri au adus pentru noii lor prieteni.

Timp de 3 săptămâni ursulețul venit de peste Prut va merge la toate lecțiile împreună cu noi și va învăța tot ce învațăm noi.

La fiecare lecție unul dintre noi (prin rotație) vom  ”ajuta” ursulețul să-și noteze în agendă ce a studiat în ziua respectivă, ce a fost nou pentru el, ce impresii a avut, cum s-a distrat, etc.

Un alt copil (prin rotație) o să fotografieze activitățile la care participă ursulețul .

La final de săptămână fiecare clasă  va expedia grupului partener fotografii cu micile aventuri ale ursulețului pentru a-i ține informați .

La final de cele 3 săptămâni de vizită peste Prut ursulețul va trebui să aibă agenda plină de notițe, fotografii, desene, impresii și lucruri noi învățate împreună cu elevii de la instituția partener.

La final de vizită vom organiza cea de-a treia întâlnire online: ursuleții ”vor povesti” unul altuia ce au învățat, cum s-au distrat, ce lucruri noi au studiat, după care este timpul ca ursuleții să se întoarcă acasă!

Sunt bucuros și fericit că am avut ocazia să particip împreună cu colegii mei la acest proiect și sunt convins că la final voi avea mai mulți prieteni și totodată măndru de doamna învățătoare pentru că întotdeauna reușeste să deschidă ,,porți către prietenie,, .

Mai jos vă las un link al proiectului nostru unde dacă o să il deschideți o să vedeti toate activitățile noastre din cadrul proiectului.

Facebook